@Beeldspraak april

 

wit

Gelderse Prijs voor Ruimtelijke Kwaliteit 2016

De Gelderse Prijs voor Ruimtelijke Kwaliteit 2016 is op donderdag 21 april uitgereikt tijdens de manifestatie ‘Gebieden met Passie’ door gedeputeerde Josan Meijers. De publieksprijs is gewonnen door het stadje Bredevoort in de gemeente Aalten, zij behaalde de meeste stemmen via de website maakgelderlandmooier.gelderland.nl.

Haalbaarheidsstudies en Financiële haalbaarheid

2016 Is een bijzonder jaar voor het Gelders Genootschap. Werd vroeger de expertise op het gebied van financiële haalbaarheid en vastgoedrekenen ingehuurd, vanaf dit jaar hebben we deze expertise zelf in huis! Financiële vraagstukken als bijvoorbeeld het maken van exploitatieramingen, kostenramingen en het berekenen van de residuele waarde van een object, behoren nu tot de vaardigheden van het Gelders Genootschap.

Bijzondere herbestemming karakteristieke boerderij

Boven-Leeuwen Een spannende combinatie van oud en nieuw. Dit kan gezegd worden over de historische T-boerderij langs de Bernhardstraat in Boven-Leeuwen, die een nieuwe woonfunctie heeft gekregen. De boerderij maakte deel uit van een agrarisch bedrijf met stallen en schuren, waarvan al zo’n 1000 m2 gesloopt is.

OOK: Omgevingsplan op kwaliteit

Gelders Genootschap is actief betrokken bij het landelijke project OOK: Omgevingsplan Op Kwaliteit. Dit is een initiatief van Mooiwaarts, in opdracht van de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit. Doel is om gemeenten inzicht te geven in de mogelijkheden om het omgevingsplan – straks een kerninstrument onder de Omgevingswet - óók te baseren op kwalitatieve uitgangspunten in plaats van alleen op normen en regels.

Raadsexcursie gemeente Bronckhorst

Op vrijdag 8 april heeft in de gemeente Bronckhorst een excursie plaats gevonden met leden van de gemeenteraad. In totaal hebben zo’n 20 raadsleden, wethouder Arno Spekschoor en burgemeester Marianne Besselink aan de excursie deel genomen. Nadat de commissie zich op het gemeentehuis kort heeft voorgesteld, vertrok de bus richting het voormalige maalderijcomplex Boeijink.

AtelierOOst over Klimaatadaptatie en Duurzaamheid

Op 24 maart jl vond de tweede succesvolle AtelierOOst plaats over “Klimaatadaptatie is een ontwerpopgave…” georganiseerd door het Gelders Genootschap, Landschap Overijssel, Het Oversticht en het Kunstenlab. AtelierOOst is een werkplaats voor omgevingskwaliteit voor Oost Nederland; in het bijzonder voor Gelderland en Overijssel. AtelierOOst is een nieuw initiatief, waarin ervaringen van Gelders Bouwmeesterschap en AterlierOverijssel samenkomen.

Landgoedontwikkeling in CPO

Stichting Landgoed De Lage Lier aan het woord: “De maatschappij vraagt steeds vaker aan haar burgers om zelf op te komen voor hun directe leefomgeving. Of dat nu gaat om zorg voor elkaar, zorg voor de natuur of zorg voor ons milieu. Die handschoen hebben een achttal gezinnen uit de regio Malden/ Molenhoek opgepakt en besloten om samen een nieuw landgoed te gaan ontwikkelen (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap).

Agenda

 
ALV 2016; Zutphen ademt Erfgoed

Wij zijn heel blij dat de gemeente Zutphen ons wil ontvangen voor de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van het Gelders Genootschap op 1 juli a.s.