@Beeldspraak februari 2016

 

wit

Trots op Hattem

Een wijk met identiteit: Assenrade

Assenrade is het laatste uitleggebied voor wonen van Hattem, gelegen aan de noordzijde van de stad in het oeverwallenlandschap van de IJssel. De ontwikkeling van de wijk met zo’n 270 woningen is gestart in 2010 en zal nagenoeg voltooid zijn in 2018. Hattem ontleent haar aantrekkingskracht vooral aan de kwaliteiten van het historisch centrum. We hebben daarom besloten om een aantal van die kwaliteiten terug te laten komen in de beeldkwaliteit van de wijk.

Gelderlanders kiezen hun 'gebied met passie'

Inwoners van Gelderland kunnen een stem uitbrengen op hun 'Gebied met Passie'. Uit de 56 inzendingen voor de Gelderse Prijs voor Ruimtelijke kwaliteit 2016, werden 13 gebieden genomineerd. Deze gebieden dingen mee naar de Publieksprijs en de Vakjuryprijs, beide goed voor 10.000 euro.

Gemaal Oude Rijn in Pannerden krijgt een nieuwe bestemming

Het gemaal Oude Rijn in Pannerden (gemeente Rijnwaarden) dateert uit 1883-1884 en is een gemeentelijk monument. Het complex bestaat uit een machinekamer met aangebouwd woonhuis en een vrijstaande schuur. De gebouwen worden gerestaureerd en krijgen een nieuwe bestemming.

Agenda

 
Innovatief en Energiebesparend Restaureren

Gelders Genootschap is lid van de Commissie van Advies van de cursus Transformeren en Herbestemmen. Op 17 maart aanstaande start de nieuwe leergang Innovatief en Energiebesparend Restaureren.

 
Klimaatadaptatie is een ontwerpopgave

Bent u het daarmee eens en bent u nieuwsgierig hoe dit in de praktijk handen en voeten krijgt? Dan is onze bijeenkomst op 24 maart voor u een must!

 
Het Geluid Van Stroom

Gelders genootschap is partner in het project 'Het geluid van...' Wij maken u graag attent op de voorstellingen van het Muziektheater BOT in Nijmegen.